Jakt og fiske er rett utenfor døren

Ål skisenter har tilbud for de fleste!

Hillbilly Huckfest sykkelfestival

Jakt og fiske er rett utenfor døren

1/5

Ål er en hyggelig bygd med vill, vakker og mektig natur. Her kan du bo eller feriere tett på naturen samtidig som du kan benytte deg av et stort aktivitetstilbud hele året. Besøk de mange attraksjonene og gå på konserter og teater i Ål kulturhus.

 

Arrangement og Attraksjoner

Gjennom året går en rekke arrangement av stabelen i Ål kommune. Her er et noe av det du kan oppleve i den kulturrike bygda:

 

Vinter

Bendit Alpinfestival 

En av verdens største barneskirenn arrangeres på Ål. Da samles rundt 1000 små alpinister til festivalhelg i Ål Skisenter. Det arrangeres storslalåm, slalåm, paralellslalåm og skicross.  I tillegg til renn og aktiviteter i bakken både fredag, lørdag og søndag er det fredag kveld offisielt åpningsshow i Ål sentrum

 

Hallingspretten

Hallingspretten - ett skirenn for folket - av folket! Geir Schau fra Morgenklubben på Radio Norge har valgt Ål og Hallingdal Feriepark som arena for vinterens sprekeste, men folkelige turlangrennsfest i noe av landets aller flotteste langrennsterreng og fjellnatur! 

 

 

Bendit Skiskytterfestival

Unge skiskyttere i alderen 11-16 år samles på Ål til verdens største skiskytterrenn på Liatoppen Skisenter. Lørdag blir det premieshow på Ål kulturhus. Festivalen er den årlige avslutningen på vintersesongen for skiskyttere fra hele landet, og med Bendit som hovedsponsor er det duket for en stor helg på Liatoppen og Ål

 

Sommer

Folkemusikkveka

Folkefest i sentrum. Folkemusikkveka samler hvert år i slutten av mai folkemusikkutøvere og publikum fra inn- og utland til flere dager med konserter, konkurranser, kurs og festivitas i Ål. Fanitulltevling, bygdamønstring, springarkurs og andre faste innslag. Kom for musikken. Kom for dansen. Kom for festen. 

 

Hillbilly Huckfest

Norges ledende sykkelfestivalen som samler alle former for terrengsykling, og i tillegg motorcross. Med et program som er fylt opp både på dag og kveldstid, er Hillbilly Huckkfest en perfekt samling for sykkelentusiaster.  Poster på programmet vil bl.a. være enduroritt, terrengsykkelshow, låvefest med konsert og selvfølgelig terrengsykling og stisykling med guide både i Ål og andre deler av Hallingdal. I 2016 som tidligere blir basen og festivalcampen midt i Ål Skisenter. 

 

Ål-cup fotball

Fotballfest for spillere i alderen 11-16 år på Ål fra 12 - 14 august 2016. Cupen har blitt møtestedet for lag fra øst- og vestlandet. Ål-cup går av stabelen på Ål idrettslag sine baner på Bråta idrettsanlegg, midt i Ål sentrum. Kampene blir spilt både på Ål sine flotte kunstgressbaner, og på de andre gressbanenen på anlegget. Kamper også på gressbanen på Bakketun på Torpo.  For alt av praktisk informasjon, kampoppsett og resultater se Ål-cup fotball sin hjemmeside. 

 

For mer informasjon om ting som skjer i Ål besøk www.al.no

                                                                                                                                                    

Ål i Hallingdal